logo

Restore Restaurants

Photo: Mellanie Gandø

COVID-19 truer Københavns restauranter og dermed byens position som gastronomisk hot spot, men dette projekt vil teste nye forretningsmuligheder og omstille restauranter til den nye situation.

København er en gastronomisk metropol, der sætter retningen indenfor særligt bæredygtighed, og turister rejser langvejs fra for at smage på byens retter. Sådan var det i hvertfald indtil fornyeligt.

Med COVID-19 er gæsterne blevet færre og restriktionerne flere. Derfor kæmper mange restauranter for deres overlevelse, og derfor er en af byens helt store trækplastre under pres.

Projektet Restore Restaurants vil hjælpe hovedstadens restauranter til hurtigt at omstille sig til nye segmenter og ændrede behov i forlængelse af COVID-19.

Formålet er at sikre restauranternes langsigtede overlevelse og bruge krisens begrænsninger som afsæt til at skabe innovation i branchen.

Målgruppen for projektet er restauranter i hovedstaden, og projektet løber fra maj 2020 til december 2022.

Restores handlingsplaner:

Her er handlingsplaner for dig, der ønsker at optimere din forretning og gøre dine løsninger mere bæredygtige.

Projektets fire aktivitetsspor

Spor 1: Rådgivningsforløb

Restore Restaurants' rådgivningsforløb tilpasser emner i forhold til udfordringer, der løbende opstår i restaurationsbranchen. Som udgangspunkt består hvert rådgivningsforløb af to workshops, hvor relevante eksperter hjælper virksomheden med udgangspunkt i virksomhedens behov, udfordringer og muligheder.

På et rådgivningsforløb kommer du til at møde kolleger fra branchen med samme udfordringer. Når forløbet afsluttes, har du en konkret handlingsplan, du kan implementere i driften af din virksomhed for at skabe den nødvendige forandring.

Spor 2: Innovationsforløb

Restore Restaurants' innovationsforløb varer i fire måneder. Et forløb dækker over en opstartsworkshop, et sparringsforløb med et tilpasset ekspertpanel, tests og en endelig konceptbeskrivelse. Målet for forløbet er, at I får udviklet et nyt servicekoncept, der er nyt for jeres virksomhed og gerne for resten af branchen. Og I skal arbejde sammen med minimum én ny samarbejdspartner. Efter endt forløb har I optimeret jeres forretningsmodel på minimum to ud af tre parametre i forhold til; økonomi, miljø og social ansvarlighed.

Spor 3: Netværksklynger

Som deltager på et af Restore Restaurants’ rådgivnings- og/eller innovationsforløb bliver man automatisk en del af Restore Restaurants' netværksklynger. Netværksklyngerne mødes fire gange i 2022, hvor fokus er vidensdeling og nye partnerskaber på tværs af restaurationsbranchen, men andre brancher vil også blive inviteret med.

Spor 4: Symposium

En gang årligt i projektperioden vil der blive afholdt et symposion, som er et forum for topledere i restaurationsbranchen, hvor deltagerne deler læringer fra innovationsforløbene, og deltagerne bliver præsenteret for internationale trends.

Energiforbrug, emballage, affaldssortering og madspild

DRC har i regi af Restore Restaurants opdateret deres rådgivning om energiforbrug, emballage, affaldssortering og madspild til restauranter og andre professionelle køkkener. Hvert tema har sit eget site og inspirationskatalog (I finder det under "CSR-fanen"). Bliv klogere her og del det endelig med jeres partnere:

https://www.thehost.dk/csr-raadgivning/

Projektets partnere

Restore Restaurants har en bred partnergruppe bag sig med deltagelse af: FOOD Organisation of Denmark, DRC, HORESTAKøbenhavns Kommune og Wonderful Copenhagen.

Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Partnere Restore Restaurants

Partnere Restore Restaurants